KABANOV TANSSITEHDAS

Olemme body positive -tanssikoulu

Virva Kabanov baletti- ja liikuntakasvatuskoulu perustettiin Tampereelle 12.1.1970. Alusta lähtien olemme edustaneet tamperelaisen tanssitaiteen alueella omaa persoonallista linjaamme tarjoten kaikenikäisille ja – tasoisille tanssinharrastajille tasokasta opetusta unohtamatta liikunnan iloa ja tanssin riemua.

Perinteikäs Virva Kabanov baletti- ja liikuntakasvatuskoulu suuntasi vuoden 2008 alusta katseensa tulevaan ja ajan haasteisiin korostamalla kulttuurin, hyvinvoinnin ja elämänlaadun kohentamisen tärkeyttä hyvän harrastuksen muodossa. Uudella nimellä Kabanov tanssitehdas haluamme viestiä selkeämmin, että tarjoamme tanssinopetusta kaiken ikäisille ja tasoisille tanssin ystäville. Tanssin iloahan olemme tehtailleet vanhoissa Tampereen tehdaskiinteistöissä vuodesta 1970.

Paikkaa jossa ystävyyttä ja tanssia riittää, voivat kaikki sanoa kodikseen

Syksyllä 2019 starttaa Tanssitehtaan 50. toimintavuosi- Juhlavuosi! Miten upeaa onkaan ajatella, että parhaat tanssihetket ovat vasta tulossa. Uusi tanssivuosi. Uudet ajatukset. Samat unelmat. Uudet alut. Juhlavuoden teemamme on Body Positive- Ole kertakaikkisen ihana itsesi.

Olemme niin innoissamme saadessamme kertoa miten juhlistamme tanssikoulumme merkityksellistä taivalta tamperelaisessa tanssissa. Juhlavuoden kunniaksi olemme saaneet yhteistyökumppaniksi aivan uskomattoman valokuvataiteilijan Jana Machackova-Oeyn.

Hänen kanssaan toteutamme ennennäkemättömän valokuvahankkeen: Kabanov Body Positive Tanssitehdas- Ole kertakaikkisen ihana itsesi valokuvanäyttelyn. Jana tulee kuvaamaan Tanssitehtaan arkea ja ainutlaatuista tanssin iloamme koko lukuvuoden ajan. Haluamme näyttää, että jokainen voi nauttia tanssista sellaisena kuin on. Kuinka jokainen meistä voi loistaa parhaimmillaan omana itsenään. Näistä kuvista, tunnelmista ja hetkistä rakennetaan valokuvanäyttely tamperelaiseen galleriaan elokuussa 2020.

”Kyseessä on kahden eri taiteenlajin suurenmoinen ja ennennäkemätön yhteistyö, joka uskaltaa sukeltaa uuteen ja sen kätkettyihin vielä näkymättömiin aarteisiin.”

Toivon näyttelyltä monensuuntaista virtaavuutta tanssinharrastamisen merkitysaistien avautuessa yhteisöllisesti synnytetyssä projektissa, joka kunnioittaa tamperelaisia tanssinharrastajia.- Irina Kabanov Toimitusjohtaja

Nauti tanssista sellaisena kuin olet. Ole ylpeä saavutuksistasi. Loista parhaimmillasi. Nauti joka hetkestä. Hämmästytä kaikki.

Tavoitteenamme on tarjota mahdollisuus merkitykselliseen, kannustavaan, tavoitteelliseen ja iloiseen liikuntaan. Yhteisöllisyyttä ja tanssikohtaamisia parhaassa mahdollisessa Tanssitehtaassa. Olemme ylpeitä saadessamme toivottaa hyvää tanssivuotta jo 50. kerran. Olkoon jokaisen tanssinharrastajamme vuosi niin upea ja onnistunut kuin sinä vain osaat.

Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi 7.6.2018 pidetyssä kokouksessaan balettikoulumme uuden opetussuunnitelman. Annamme jatkossakin taiteen perusopetusta Tanssitehtaalla.

Tanssituntimme huipentuvat vuosittain tanssinäytökseen.