Baletti 6-8-vuotiaille

Baletissa pyritään keveyden ja painottomuuden illuusioon, jota korostaa ballerinojen tanssi varpaiden kärjillä ja ylväs ryhti. Balettitunti koostuu tanko- ja keskilattiaharjoituksista, jotka lämmittävät lihakset ja opettavat klassisen baletin tyylin mukaisia linjoja ja asentoja. Baletissa työstetään vartalon oikeaa asentoa, ryhtiä, jalkatyöskentelyä, käsien asentoja, koordinaatiota, notkeutta, musikaalisuutta ja tanssillisuutta.

Tunnilla harjoitellaan myös tanssisommitelmia ja kehitetään luovuutta sekä tanssillista ilmaisukykyä erilaisten tekniikoiden avulla. Balettiharrastukselle kuuluu myös sosiaalisten taitojen kehittäminen sekä hyvien tapojen opettelua.

Mitä tarvitset tunneilla?

Otamme lukukaudella 2017-2018 lasten ja nuorten balettitunneilla käyttöön nk. ryhmäpuvun joka sovitaan yhteisesti tanssikauden alkaessa ensimmäisillä tunneilla. Lisäksi tarvitset vaaleat balettitrikoot ja vaaleat baletinharjoitustossut. Balettitunnilla pitkät hiukset pidetään nutturalla. Pojilla valkoinen hihaton t-paita, mustat trikoot ja mustat baletinharjoitustossut.